Онищенко відхрестився від російського громадянства

Онищенко відхрестився від російського громадянства
Підозрюваний у розкраданні мільйонів Олександр Онищенко

Онищенко запевняє, що зараз перебуває у Лондоні

Підозрюваний у розкраданні коштів під час видобування та продажу газу за договорами спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування» народний депутат Олександр Онищенко заявляє, що не отримував громадянство Росії. Про це він сказав в коментарі «Українській правді».

Онищенко зазначив, що зараз перебуває у Лондоні.

На запитання, чи отримував він громадянство РФ, Онищенко відповів: «Ні, звичайно».

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура перевіряє інформацію про отримання Онищенком паспорту громадянина Російської Федерації. Голова САП Назар Холодницький направив компетентним органам Російської Федерації запит про міжнародну правову допомогу з метою подальшої видачі Онищенка українській стороні.

Раніше голова НАБУ Артем Ситник та керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявили, що у корупційних схемах щодо компанії «Укргазвидобування» були задіяні 20 осіб, організатор – народний депутат Олександр Онищенко.
У розкраданні коштів під час видобування та продажу газу за договорами спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування» були залучені посередники – товарні біржі, які встановлювали занижені ціни на газ.

Верховна Рада дала згоду на зняття недоторканності, затримання й арешт Онищенка. Однак до того сам він, користуючись депутатською недоторканністю, встиг виїхати за межі країни.

Національне антикорупційне бюро 10 серпня оголосило його у всеукраїнський розшук. Онищенко повідомив, що прибув до Великої Британії і збирається відстоювати свої інтереси там.

Національне антикорупційне бюро передало в українське бюро Інтерполу необхідний пакет документів, який свідчить про відсутність політичного переслідування депутата Верховної Ради Олександра Онищенка.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: