Нардепи Кужель і Рибчинський посварилися у прямому ефірі

Нардепи Кужель і Рибчинський посварилися у прямому ефірі
Олександра Кужель

Кужель і Рибчинський посварились через пенсії

У прямому ефірі посперечались безпартійний нардеп Євген Рибчинський та представниця ВО «Батьківщина» Олександра Кужель.

Зокрема, після заяви Рибчинського про те, що в Україні, буцімто, не можна отримувати одночасно зарплати і пенсії, Кужель звинуватила колегу у незнанні законодавства, яке ж самі депутати і ухвалили.

Суперечка виникла в ефірі інформаційно-політичного ток-шоу «Народ проти!» на телеканалі ZIK.

«Я завжди працювала відкрито і завжди сплачувала податки, ніколи не отримувала зарплати у конвертах», – заявила Кужель, таким чином, дорікаючи своєму опонентові нардепу Євгенові Рибчинському. Мовляв, той більшість часу працював у шоу-бізнесі, де часто отримують «темну» зарплатню.

У свою чергу Рибчинський іронічно заявив, що у Кужель – більший досвід перебування у шоу-бізнесі, натякаючи на Верховну Раду.

«У шоу-бізнесі ви працювали більше, ви ж уже третє скликання у Верховній Раді, тобто, майже 15 років у шоу-бізнесі. Та й не можна одночасно отримувати зарплату і пенсію», – переконаний Рибчинський.

Однак нардеп від «Батьківщини» не погодилась із цим твердженням, мовляв депутат Рибчинський помиляється. Тож це свідчить лише про його необізнаність у законі.

«Ми навіть з вами прийняли закон, згідно якого із працюючих пенсіонерів зняли 15 відсотків. Ти ж не читав пенсійного закону, тож хоч від мене послухай, про що там йдеться! Тож законопроектом передбачено зняти оподаткування виплат раніше працюючим пенсіонерам», – розповіла Кужель та додала: не соромиться називати суму свої пенсії, адже, хоча й вона вища, ніж у багатьох звичайних пенсіонерів, та депутатка переконана, що заслужено отримує ці кошти.

«Я отримую 13 тисяч гривень. У мене дві вищі освіти, звання кандидата наук, я працювала на державних посадах. Там була серйозна заробітна плата», – розповіла Кужель.

Окрім того вона порадила усім, «хто відчуває несправедливість від осучаснення пенсій», письмово запитувати у територіальних відділів пенсійного фонду, за якою формулою розраховували цю виплату.

«Адже в законі є дуже гарна норма, як передбачає, що можна обрати не останні місяці, а той період часу, де ви отримували вищу зарплату. Обов’язково подивіться, звідки вам беруть середню заробітну плату і стаж. Якщо ж ви не задоволені тою відповіддю, звертайтесь до депутатів», – зазначила Кужель. 

Нагадаємо, що 3 жовтня Рада ухвалила пенсійну реформу, 8 жовтня президент Петро Порошенко підписав її. 

Читайте також матеріал «Главкома» «Пенсійна реформа. Про що мовчить Гройсман?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: