Нардепи знову хочуть обмежити безмитне ввезення товарів з-за кордону

Нардепи знову хочуть обмежити безмитне ввезення товарів з-за кордону

Згідно з пояснювальною запискою, товари на суму до 150 євро, які раніше можна було ввозити в Україну поштою без податків і зборів раз на день, в разі прийняття поправок, можна буде ввозити не частіше, ніж раз на місяць

Депутати пропонують змінити правила безмитної пересилання товарів з-за кордону, щоб вивести імпорт з тіні, а саме шляхом посилення обмежень на безмитне ввезення товарів

Відповідний законопроект №6755 був опублікований на сайті Верховної Ради України.

Згідно з пояснювальною запискою, товари на суму до 150 євро, які раніше можна було ввозити в Україну поштою без податків і зборів раз на день, в разі прийняття поправок, можна буде ввозити не частіше, ніж раз на місяць. Все інше доведеться оплачувати за митною вартістю. 

Також депутати пропонують обмежити ввезення товарів в ручній поклажі та супроводжуваному багажі митних платежів на суму не більше 500 євро (раніше було до 1000 євро) перший раз протягом місяця, і на суму до 300 євро - вдруге протягом місяця.

На сьогодні для власних потреб через сухопутний кордон можна особисто провозити товарів на суму від 150 до 500 євро в день - без сплати податків і зборів. Через міжнародні поштові та експрес-відправлення - до 150 євро в день. Однак на думку депутатів, цю лазівку в Україні активно експлуатують так звані сірі імпортери, через, що страждає бюджет країни.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: