Насіров розповів, як українці маніпулюють законодавством, щоб не платити мито

Насіров розповів, як українці маніпулюють законодавством, щоб не платити мито
Роман Насіров розповів про схему «бусики» на українських митницях

Насіров пропонує встановити певні обмеження, які б унеможливлювали схеми «бусики» на українських митницях

Є дуже простий спосіб маніпулювання законодавством, щоб не платити мито. На кордоні цю схему називають «бусики». В мікроавтобус саджають 10 людей, які беруть із собою по 50 кілограмів товару на 500 євро. Якщо б його офіційно ввозили, то лише ПДВ довелося б сплатити по 100 євро.

Про це в ефірі програми на телеканалі ZIK заявив поновлений на посаді голова ДФС (2015-2017 рр.) Роман Насіров.

За словами Насірова, з усіх типів контрабанди і маніпулювання митною вартістю є дуже простий спосіб маніпулювання законодавством задля безмитного перевезення товарів, коли партії подрібнюють. На кордоні цю схему називають «бусики».

«В мікроавтобус саджають 10 людей із села, платять їм по 20 доларів на день, а вони згідно із законодавством мають право завезти на митну територію України 50 кілограмів товару вартістю до 500 євро», – зазначив екс-голова ДФС.

Коментуючи зауваження ведучої, що це корупція низового рівня, пан Насіров сказав, що це не корупція, це маніпулювання законодавством. Він додав, що неодноразово звертався до уряду для того, щоб були встановлені певні обмеження, які б унеможливлювали такі схеми.

«Якщо людина їде один раз на місяць чи раз на тиждень за кордон і щось собі купує – це нормально й зрозуміло. Але якщо такий «бусик» робить 2-3 ходки щодня, то ПДВ з 500 євро без мита і всього іншого становив би 100 євро. Це означає, що розмитнення цих товарів коштує людям, які займаються такими схемами, 3-5%. Таким способом завозяться шампуні, жіночі колготки, навіть телевізори», – прокоментував гість програми. 

Нагадаємо, 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконнимзвільнення Романа Насірова з посади голови ДФС.

Представник прем'єр-міністра Володимира Гройсмана в парламенті Вадим Денисенко повідомив, що уряд буде оскаржувати поновлення Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби.

Також в уряді заявляли, що наразі в них немає офіційного судового рішення по відновленню Романа Насірова на посаді голови ДФС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: