НАТО надасть Україні обладнання для захисту від кібератак

НАТО надасть Україні обладнання для захисту від кібератак

Нове спеціалізоване обладнання буде надано деяким урядовим інституціям і владним структурам

НАТО надасть Україні спеціалізоване обладнання для захисту від кібератак. Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг під час спільного брифінгу з президентом Петром Порошенком у Києві.

«Одна із галузей, якій ми надаємо дедалі більше уваги у нашій співпраці з Україною, є саме галузь кібербезпеки. Ми зараз перебуваємо в процесі надання Україні нового обладнання для деяких ключових урядових інституцій і владних структур, що дасть можливість Україні розслідувати, хто стоїть за тими чи іншими кіберударами, оскільки реагування на них має надзвичайно важливе значення. І воно також має допомогти Україні захистити свої ключові владні інституції від кібернападів», - сказав генсек НАТО.

Як повідомлялося, 27 червня Україну атакував масовий інтернет-вірус. Жертвами хакерської атаки стали Кабінет міністрів, Міністерство інфраструктури, Ощадбанк, Укргазбанк, Укрсоцбанк, OTP банк, Укрпошта, «Нова пошта», аеропорт «Бориспіль», WOG, KLO, мережа гіпермаркетів «Епіцентр», Чорнобильська АЕС, «24 канал».

Антивірусні компанії стверджують, що вже знайшли ліки від вірусу Petya.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що 4 липня спеціальні агенти департаменту кіберполіції разом з фахівцями СБУ та міської прокуратури припинили другий етап кібератаки Petya.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: