НАТО не збирається визнавати анексію Криму

НАТО не збирається визнавати анексію Криму

Єнс Столтенберг у Верховній Раді

Фото: Главком 

Уперше після закінчення Другої світової війни одна європейська країна анексувала частину іншої, і зробила це силою, - заявив Столтенберг

НАТО ніколи не визнає незаконну і нелегітимну анексію Росією Криму. Про це заявив генсекретар Альянсу Єнс Столтенберг, виступаючи у Верховній Раді.

«Уперше після закінчення Другої світової війни одна європейська країна анексувала частину іншої, і зробила це силою. Ця політика зруйнувала десятиліття прогресу, включно з Росією, яку ми вибудовували для того, щоб міжнародний порядок базувався на законності, коли поважаються кордони, коли всі країни відмовляються від ідеї, що одна країна зобов’язана іншій, тому що перебуває у сфері її впливу. Я неодноразово повторював, але дозвольте мені ще раз сказати тут у стінах суверенного парламенту українського народу – НАТО не визнає і ніколи не визнає незаконну і нелегітимну анексію Росією Криму», - сказав Столтенберг.

Нагадаємо, сьогодні, 10 липня, у Києві з візитом перебуває генсек НАТО Єнс Столтенберг. 

На засіданні комісії Україна–НАТО президент Петро Порошенко заявив, що інтеграція в НАТО - національний пріоритет України. Також, на його думку, агресія Росії проти України змусила НАТО серйозно активізуватися.

Також Столтенберг звернувся сьогодні до депутатів з трибуни сесійної зали Верховної Ради України.

Потім Столтенберг виголосив промову, в якій запевнив українців у підтримці з боку Альянсу. Він підкреслив, що є першим генсекретарем НАТО, який звертається до громадян із цієї зали.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: