Нідерланди закликали Росію до співпраці в розслідуванні справи MH17

Посол Нідерландів в Росії закликала Росію до співпраці в розслідуванні збиття малайзійського авіалайнера рейсу MH17

Міністерство закордонних справ Нідерландів повідомило, що посол країни в Росії, викликана до МЗС у Москві, закликала Росію до співпраці в розслідуванні збиття малайзійського авіалайнера рейсу MH17 2014 року над окупованою частиною Донбасу, внаслідок чого загинули 298 людей.

«Ми використали цю розмову для того, щоб вкотре закликати Росію до співпраці, щоб досягти мети, яку встановила міжнародна спільнота і до якої приєдналася й Росія в рамках ООН», – заявив міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс про виклик посла цієї країни в Москві Рене Джонс-Бос на розмову до Міністерства закордонних справ Росії.

За словами міністра, Москва в перебігу розмови стверджувала про нібито відсутність належного процесу розслідування, його об’єктивності і відкритості. Але, додав він, попри цю критику, Росія нібито готова надати Спільній слідчій групі свої дані, і «це буде видно наступними тижнями».

Кундерс наголосив: важливо, щоб незалежне розслідування, яке здійснює Спільна слідча група, відбувалося без політичного втручання. Тому ставити під сумнів професіоналізм і чесність прокуратури, що також дискредитує роботу групи, неправильно, наголосив він.

Як повідомляв «Главком», Австралія назве винних у трагедії МН17 наприкінці року.

Нагадаємо, 30 вересня МЗС Нідерландів викликало російського посла для роз'яснень у зв'язку критичними заявами щодо розслідування авіакатастрофи «Боїнга» Малайзійських авіаліній рейсу MH17.

28 вересня 2016 року було оприлюднено попередні результати кримінального розслідування щодо збиття рейсу МН17. Комісія дійшла висновку, що «Боїнг» збили з території біля селища Первомайське поблизу Сніжного на Донеччині. Ця територія підконтрольна підтримуваним Росією бойовикам на сході України. Як сказано в доповіді, слідству відомі імена 100 осіб, які причетні до перевезення «Бука».
В російському МЗС назвали дані розслідування упередженими і політично мотивованими.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: