Німці назвали цілі російської пропаганди і кібератак

Німці назвали цілі російської пропаганди і кібератак

За оцінками BfV Москва витрачає серйозні кошти на те, щоб слідкувати за різноманітними цілями в ФРН

Розвідка ФРН (BfV) в своїй щорічній доповіді заявила про те, що потенціал Тегерану для проведення кібератак зростає і це тим самим представляє загрозу для німецьких компаній і дослідницьких центрів. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Із 2014 року кількість атак, які проводяться із Ірану на німецькі об’єкти, почала зростати. Головними цілями кібератак були державні інститути ФРН, обєднання іранських дисидентів в Німеччини і правозахисники, а також дослідницькі установи і підприємства. Іранці за оцінкою BfV використовують наявні в публічному доступі програми і демонструють все більшу винахідливість в зараженні вірусами відповідних систем, в тому числі через соціальні мережі. Фактично іранські хакери, за німецькими оцінками, вийшли на рівень РФ і КНР по якості кібератак. 

Доповідь також відзначила діяльність РФ в кіберсфері. За оцінками BfV Москва витрачає серйозні кошти на те, щоб слідкувати за різноманітними цілями в ФРН. Мова йде про представників політичної і економічної еліти, а також підприємства та компанії ВПК. Також німецька розвідка заявила про те, що РФ і далі продовжує активну компанію впливу на громадську думку в ФРН, яка буде тривати і надалі. Ціллю цієї дезінформації є дестабілізація уряду і послаблення позицій ФРН у питанні продовження санкцій щодо РФ за агресію проти України. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: