Німці перестали довіряти своїм автовиробникам

Німці перестали довіряти своїм автовиробникам
Тільки п'ять відсотків респондентів вважають концерни VW, Audi, BMW та інші вартими довіри

Більше половини опитаних жителів Німеччини (53 відсотки) перестали довіряти німецьким автомобілебудівникам. Про це свідчать опубліковані в неділю, 30 липня, газетою Bild am Sonntag дані соціологічного опитування, проведеного на замовлення видання інститутом вивчення громадської думки Emnid.

Тільки п'ять відсотків респондентів вважають концерни VW, Audi, BMW та інші вартими довіри. 39 відсотків опитаних думають, що вони «більш-менш заслуговують довіри», три відсотки не визначилися зі своєю думкою або не дали відповіді на це питання. 75% респондентів хотіли б, щоб жорсткіше уряд реагував на порушення автовиробниками своїх зобов'язань і правил.

У той же час у питанні про практичний перехід Німеччини на електромобілі, переважна більшість опитаних заявила про своє небажання того, щоб уряд визначав чіткі терміни заборони продажу бензинових і дизельних автомобілів. Проти цього виступили 79% учасників опитування. Підтримку ця ідея знайшла лише у 24% респондентів. В опитуванні брали участь 500 осіб.

Федеральний міністр транспорту Німеччини Александер Добріндт в інтерв'ю Bild am Sonntag підкреслив, що падіння довіри до німецьких автомобілебудівникам зашкодить іміджу торгової марки Made in Germany. За його словами, автомобільна індустрія несе величезну відповідальність за те, щоб виправити допущені помилки і відновити довіру.

Нагадаємо, топ-менеджеру німецького автоконцерну Volkswagen AG, заарештованому в США у справі «дизельгейту», загрожує 169 років в'язниці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: