У Німеччині бачать, що відчуження між Європою і РФ зростає

У Німеччині бачать, що відчуження між Європою і РФ зростає
Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр

Штайнмайєр застеріг Москву від спроб втрутитися в парламентські вибори в Німеччині

Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр попередив Москву, що спроби втрутитися в парламентські вибори в Німеччині призведуть до ще більшого погіршення відносин між двома країнами. Про це глава держави сказав в інтерв'ю Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Якщо дійде до спроб Москви вплинути на федеральні вибори, це обов'язково призведе до подальшого зменшення точок дотику», - заявив Штайнмайєр.

Він наголосив, що це було б згубно для обох сторін.

Штайнмайєр намалював досить критичну картину відносин між Європою і Росією, відчуження між якими, за його оцінкою, зростає вже протягом півтора десятків років. «Москва сьогодні шукає свою ідентичність швидше в дистанціюванні від Європи і від Заходу, ніж у спільності», - говорить політик. Особливо загострилася ситуація в 2014 році після анексії Криму та воєнних дій РФ у Східній Україні, продовжує він. Президент Німеччини не бачить підстав для «несподіваного зближення між Європою і Росією» на такому тлі.

Як повідомлялося, перед виборами до Бундестагу, що пройдуть у вересні, Німеччина на законодавчому рівні хоче убезпечити себе від потенційних кібератак із Росії. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: