Німецькі ЗМІ розкритикували Scooter за виступ в окупованому Криму

Німецькі ЗМІ розкритикували Scooter за виступ в окупованому Криму
Виступ групи Scooter

Російське пропагандистське телебачення вітало групу як героїв

Це було правопорушення з попереднім повідомленням: обговорення можливого виступу техно-групи Scooter на захопленому Росією півострові Крим велося вже з червня. Український посол в Німеччині, Андрій Мельник, півтора місяця тому зустрічався з менеджером групи і намагався відмовити його від поїздки в Крим через Росію, пише німецьке видання Die Welt.

За українським законодавством, шлях до Криму легальний тільки через українську територію. Той, хто приїжджає на півострів без дозволу української влади, порушує український закон, покарання за це становить до восьми років позбавлення волі. Таким чином, коли учасники групи виступили на цих вихідних з концертом в анексованому Криму, в Балаклаві, всі наслідки були відомі групі заздалегідь. Тепер київська прокуратура почала розслідування проти Scooter, нагадує видання.

Відмовки групи, йдеться у статті, у кращому випадку, видаються наївними і необдуманими, в гіршому - лицемірними. «Ми не хочемо і не будемо зв'язуватися з політикою», - сказав у червні фронтмен Ейч Пі Бакстер. Але саме це, звичайно ж, і сталося. Російське телебачення вітало групу як героїв, які «не дивлячись на заборону і загрози» приїхали в Крим. Кожна зірка міжнародного масштабу, яка приїжджає до Криму, - подарунок для Росії; це створює враження невимушених, нормальних відносин. Чим більше людей розглядають анексію Криму як «тривалу тимчасову ситуацію», як це сформулював лідер Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Лінднер, тим сильніше радіє Москва.

Тому український посол Мельник правий: поїздка групи Scooter в Крим через Москву - це не дрібниця і не незначний проступок. Це демонструє неповагу  до України. У Криму твориться несправедливість. Той, хто грає там на крутій техно-вечірці не може стверджувати, що нічого про це не знав.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: