Німецький політик, що претендує на пост голови МЗС, придумав, як врятувати Путіна

Німецький політик, що претендує на пост голови МЗС, придумав, як врятувати Путіна

Крістіан Лінднер запропонував повернути Росію до G8, якщо та відмовиться від військових навчань

Голова Вільної демократичної партії Німеччини (ВДП) Крістіан Лінднер висловився за повернення Росії до Великої сімки за певних умов. «Краще розмовляти з російським президентом Володимиром Путіним, ніж про нього», - заявив він в інтерв'ю журналу Focus, оприлюдненому в суботу, 9 вересня.

«Якщо Росія відмовиться від військових навчань, які загрожують нашим східноєвропейським партнерам, то це стало б приводом відродити G8, нехай навіть спочатку в форматі G7 + 1. Путіну треба дати можливість покинути безвихідь ескалації», - пояснив Лінднер.

Одночасно лідер ВДП закликав до більш послідовної лінії щодо Росії. «Якщо Росія буде і надалі провокувати, то потрібно буде припинити будівництво газопроводу Nordstream», - сказав він.

Росія була виключена з G8 на тлі української кризи в 2014 році.

Лінднера пророкують на пост міністра зовнішніх відносин Німеччини після виборів до Бундестагу цієї осені. Його конкурентом у боротьбі за цю посаду вважається лідер «Зелених» Джем Оздемір.

Нагадаємо, раніше у інтерв’ю виданню Funke Mediengruppe Лінднер заявив, що питання анексії Криму необхідно тимчасово «загерметизувати» і спочатку досягти прогресу за іншими пунктами відносин з Москвою. Також він не погоджувався, що антиросійські санкції можуть бути зняті лише після повного виконання Мінських домовленостей.

Згодом Лінднер прояснив свою позицію щодо покращення відносин з Росією та визнання анексії Криму. Німецький політик розмістив на своїй сторінці у Facebook відеозвернення, у якому стверджує, що визнання анексії півострова є неприйнятним.

Читайте також статтю «Главкома»: Заплющити очі на Крим. Головний скандал німецьких виборів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: