Напад у Керченській протоці: РФ випустила близько 1200 снарядів

Напад у Керченській протоці: РФ випустила близько 1200 снарядів

Вогонь вів російський прикордонний корабель «Изумруд»

Адвокат захопленого Росією українського моряка Романа Мокряка, Ілля Новіков, заявив, що під час нападу у Керченській протоці прикордонники Росії обстріляли кораблі ВМС України з великокаліберної гармати, при цьому випустивши близько 1200 снарядів.

Про це адвокат розповів в ефірі радіо «Эхо Москвы».

За словами адвоката, про подробиці атаки і зброю, яку використовували росіяни, йому розповів підзахисний.

«Російська сторона намагається подавати ситуацію так, що «ми бачили, що вони порушують кордон, ми зобов'язані це припинити»», — сказав він.

«Це «зобов'язання припинити» вилилося в стрілянину з великокаліберної гармати... За спостереженнями мого підзахисного Романа Мокряка — було витрачено близько 1200 снарядів... Вони (моряки, — ред.) дивом не загинули», — додав Новіков.

Адвокат також зазначив, що вогонь вів російський прикордонний корабель «Изумруд».

Кораблі під час обстрілу почали розходитися в море, щоб уникнути ураження. За судном «Бердянськ» пішов один з прикордонних кораблів РФ, який влучив у судно щонайменше 4 рази.

За словами Новікова, це лише зафіксовані екіпажем влучання. Він допускає, що під час екпертизи може з'ясуватися, що їх було більше.

Нагадаємо, усі захоплені РФ українські моряки назвали себе військовополоненими.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада скоїли агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українських кораблі в Керченській протоці, на борту яких були 24 моряки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: