Новинський стверджує, що Вселенський Патріарх дасть автокефалію тільки канонічній церкві

Новинський стверджує, що Вселенський Патріарх дасть автокефалію тільки канонічній церкві
Вадим Новинський

Новинський упевнений, якщо політики не втручатимуться, то розкол буде подолано за допомогою церковних законів і традицій

Зустріч представників православних церков відбулася в залі офіційних зустрічей вселенського патріархату в Стамбулі. Але сам діалог проходив за закритими дверима, йдеться в сюжеті програми Подробиці на телеканалі Інтер.

Очолив переговори святійший вселенський патріарх Варфоломій перший. Переговори тривали більше шести годин. Священики говорили про ситуацію, яка склалася в українській православній церкві та шляхи її вирішення.

Також на зустрічі говорили і про роль політиків у справах церкви. Священики закликали представників влади не політизувати ситуацію, що склалася.

Як вважає народний депутат Вадим Новинський, який перебував у складі української делегації в Стамбулі, політикам, які намагаються церковне питання зробити елементом своєї передвиборної кампанії необхідно почитати Конституцію України, де чітко сказано, що церква у нас відокремлена від держави.

Він упевнений, якщо політики не втручатимуться, то розкол буде подолано за допомогою церковних законів і традицій.

«Сьогодні під час цієї зустрічі ми почули, що те, що говорилося за останнім часом нашою владою, включно з президентом України, і ЗМІ не відповідає дійсності. Вселенський патріархат за єдність православ'я, його турбота про всі православні церкви в тому числі і про нашу канонічну церкву, на чолі з Митрополитом Онуфрієм. Також Вселенський патріарх запевнив нас, що умовляння розколу буде відбуватися на основі церковних законів і традицій і іншого не буде! Автокефалія надаватиметься тільки канонічній церкви і про ніяке визнання розколу мова бути не може. Політики приходять і йдуть, а церква була, є і буде», - вважає Новинський.

У свою чергу священики відзначили, що святійший Вселенський патріарх Варфоломій має намір допомагати українській церкві. Як заявив Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, важливо, щоб Вселенський Патріарх почув об'єктивну інформацію представників канонічної української православної церкви, тим більше, що він неодноразово говорив про те, що в Україні існує тільки одна канонічна церква. Митрополит Антоній також зазначив, що Вселенський Патріарх розвіяв багато різних посилів, які звучать сьогодні в наших ЗМІ.

Раніше повідомлялося, що делегація Української православної церкви Московського патріархату прибула до Стамбулу для зустрічі зі Вселенським патріархом Варфоломієм.

Делегацію священного синоду УПЦ МП очолює митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, також до складу делегації входять керівник справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній і митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон.

Раніше Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) Філарет повідомив, що після отримання томосу про автокефалію УПЦ Московського патріархату втратить право називатися українською.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: