У Стамбулі почалася зустріч делегації УПЦ МП з Патріархом Варфоломієм

У Стамбулі почалася зустріч делегації УПЦ МП з Патріархом Варфоломієм
Агафангел

Делегацію очолює відомий українофоб митрополит Агафангел

Делегація Української православної церкви Московського патріархату прибула до Стамбулу для зустрічі зі Вселенським патріархом Варфоломієм.

Делегацію священного синоду УПЦ МП очолює митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, також до складу делегації входять керівник справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній і митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон.

На зустрічі планується обговорити ситуацію, яка склалася з православною церквою в Україні після 1992 року, коли стався розкол. Українська делегація планує запропонувати свої шляхи вирішення цієї ситуації і почути думки Варфоломія з цього питання.

Раніше Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) Філарет повідомив, що після отримання томосу про автокефалію УПЦ Московського патріархату втратить право називатися українською.

Агафангел (Саввін) - третій за старшинством в єпископаті УПЦ МП, вважається лідером її «проросійського крила». Відомий своєю українофобією, антидержавною діяльністю та політичним інтригами. Є противником проголошення автокефалії Української православної церкви. Під час її розколу у 1992 був одним з основних противників митрополита Філарета і одним з основних прибічників збереження єдності з Московським патріархатом. У 2012 поруч з іншими впливовими членами Синоду запідозрений світськими ЗМІ в спробі перебрати владу в УПЦ МП в свої руки, користуючись тяжкою хворобою її предстоятеля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: