Нову будівлю Європейської ради, що має форму яйця, відкриють у суботу

Нову будівлю Європейської ради, що має форму яйця, відкриють у суботу
Європейська рада

Європейські лідери зберуться на зустріч у цій будівлі у Брюсселі вже у січні

У Брюсселі в суботу відбудеться відкриття нової будівлі Європейської ради, що має форму яйця, розміщеного всередині скляного куба.

Про це повідомляє видання Euractiv.

«Розташована в самому серці Європейського кварталу Брюсселя будівля «Європа» стане першим кроком у спробі поліпшити зовнішній вигляд інституцій ЄС у комплексі з новою пішохідною зоною в районі кільця Шумана», – зазначає видання.

Будівлю загальною вартістю 321 млн євро було розроблено з метою створення простору для зібрань, відокремленого від шуму і пилу середмістя.

Яйцеподібна конструкція свого часу зіткнулася з жорсткою критикою з боку тодішнього прем’єра Британії Девіда Кемерона, який заявив, що це непотрібні витрати в умовах жорсткої економії національних бюджетів.

Для широкого загалу будівлю відкриють 10 грудня. Європейські ж лідери зберуться на зустріч у цій будівлі в січні.

Зазначається, що щороку відбувається до 6000 тисяч зустрічей у різних форматах. Зустрічі ж на найвищому рівні відбуваються 8-9 разів на рік, Рекордом став 2015 рік, коли відбулося 12 самітів.

Необхідність нової будівлі Європейської ради обґрунтовується тим, що стара будівля була неспроможна приймати саміти за участі африканських, латиноамериканських, азійських країн, які збирали у Брюсселі до 90 делегацій.

Чиновники наполягають, що нова будівля з 250 офісами забезпечить більшу ефективність роботи Європейської ради.

Нагадаємо, в Брюсселі сьогодні розглянуть механізм призупинення безвізу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: