У Мін'юсті хочуть прийняти сирійських мігрантів, щоб «бути потрібними» Євросоюзу

У Мін'юсті хочуть прийняти сирійських мігрантів, щоб «бути потрібними» Євросоюзу
Сирійські біженці

Замість того, щоб ображатися, треба шукати, яким чином стати Європі необхідними і потрібними, вважає Пєтухов

Заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов виступає за передачу Україні квоти однієї з країн Євросоюзу на розселення сирійських мігрантів. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

На його думку, «замість того, щоб ображатися, треба шукати, яким чином стати їм необхідними і потрібними».

«Не секрет, що на прийняття рішення щодо України багато в чому вплинула сирійська міграційна криза. Саме побоюючись негативної реакції виборців на мігрантів, європейські лідери не поспішають давати безвіз Україні. А якщо це є наша найбільша проблема, то саме вона може і стати рішенням!» – вважає заступник міністра юстиції.

«Я б запропонував ЄС узяти на себе добровільно квоту на розселення мігрантів. Думаю, наша країна могла би повністю взяти на себе квоту, наприклад, Нідерландів. Що скажете? Це могло б стати важливим проявом солідарності з Європою у розв'язанні спільної проблеми», – заявив Пєтухов.

Він додав, що для цього Україна потребувала б додаткового фінансування від ЄС чи окремої країни, «але це були б значно менші кошти, ніж було б витрачено на їхнє утримання в ЄС».

На думку Пєтухова, це не єдиний приклад того, де ми (Україна. – Ред.) можемо «бути корисними і навіть потрібними ЄС». «Наприклад, я вже бачу потребу ЄС у тісній співпраці з Україною в розслідуванні міжнародних та транскордонних злочинів», – сказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: