Обшуки в «Новій Пошті»: у ГПУ розповіли подробиці

Обшуки в «Новій Пошті»: у ГПУ розповіли подробиці

ГПУ провела обшуки в офісах НП в Києві, Полтаві, Харкові та Дніпрі

Генеральний прокурор Юрій Луценко бере під особистий контроль розслідування кримінального провадження за фактами зловживання службовим становищем посадовими особами «Нової пошти» (НП) та інших споріднених підприємств з ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212 КК України.

Про це повідомила прес-секретар Луценка Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook.

За даними ДФС та за матеріалами кримінального провадження, посадові особи групи споріднених компаній використовували злочинну схему, спрямовану на надання послуг з переводу в готівку безготівкових коштів та з мінімізації податкових зобов'язань підприємств-клієнтів шляхом формування фіктивного податкового кредиту з проведенням безтоварних операцій з використанням підроблених документів підприємств з ознаками фіктивності, що призводило до несплати податків в особливо великих розмірах.

Сарган повідомила, що наступного тижня генпрокурор заслухає матеріали виробництва в присутності адвокатів представників НП.

Якщо доказів порушення законодавства з боку посадових осіб НП не буде отримано, кримінальне провадження буде закрито.

Нагадаємо, сьогодні представники ГПУ провели обшуки в офісах НП в Києві, Полтаві, Харкові та Дніпрі.

Раніше, 14 березня співробітники Національного антикорупційного бюро України провели обшук в управлінні Державної міграційної служби у Київській області.

А 12 березня співробітники СБУ провели понад 25 обшуків у осіб, які підозрюються у проведенні антиукраїнських акцій на користь країні-агресору. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: