ОБСЄ: На Донбасі без питної води залишаються 8 тис. осіб

ОБСЄ: На Донбасі без питної води залишаються 8 тис. осіб

СММ ОБСЄ також відзначає значне збільшення кількості порушень режиму припинення вогню.

Вісім тисяч чоловік в районі Докучаєвська по обидві сторони від лінії розмежування з 15 квітня залишаються без питної води. Про це йдеться в звіті ОБСЄ опублікованому 8 червня.

«СММ продовжує відзначати напружену ситуацію в районі Березового - Докучаєвська, приблизно в 30 км на південний-захід від Донецька. Вісім тисяч людей у районі, по обидві сторони від лінії розмежування, з 15 квітня залишаються без питної води. Поблизу контрольованого урядом Березового проведення ремонтних робіт на лініях електропередач, пошкоджених в результаті обстрілу, неможливо через великий заминированости цієї ділянки», - йдеться у звіті.

СММ ОБСЄ також відзначає значне збільшення кількості порушень режиму припинення вогню як у Донецькій, так і в Луганській областях. Більшість випадків насильства були зафіксовані навколо Донецького аеропорту, підконтрольній уряду Авдіївки, підконтрольної «ДНР» Ясинуватій; на дорозі між контрольованим «ДНР» Дебальцевым і контролюються урядом Светлодарском; а також в районі мосту на південь від контрольованої урядом Станиці Луганської.

СММ зафіксувала відсутність значної кількості озброєнь в місцях постійного складського зберігання, а також наявність озброєння, що є порушенням відповідних ліній відводу.

Свободу пересування спостерігачів СММ продовжують обмежувати, особливо в районах, які не контролюються урядом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: