Олланд: Росія є партнером, якого треба тримати на належній дистанції

Олланд: Росія є партнером, якого треба тримати на належній дистанції
Колишній президент Франції Франсуа Олланд
Фото з відкритих джерел

На думку французького політика, режим санкцій проти Росії мусить бути збережений, і перспектива його полегшення не є вельми доречною

Євросоюз мусить розмовляти з Росією, бо вона є партнером, але таким партнером, якого варто тримати на належній дистанції і всіляким чином намагатися обмежувати його прагнення до збільшення свого впливу. Про це заявив колишній президент Франції Франсуа Олланд в інтерв’ю «Прямому».

«Європейський союз мусить розмовляти з Росією. Бо, погодьтеся, Росія є партнером. Однак таким партнером, якого варто тримати на належній дистанції і всіляким чином намагатися обмежувати його прагнення до збільшення свого впливу. Проте необхідність говорити з Путіним таки залишається актуальною», - зауважив французький політик.

Олланд наголосив, що в цьому сенсі варто здійснювати тиск щоразу, коли йдеться про порушення з боку Російської Федерації норм міжнародного права. Наприклад, як це сталося в Україні чи у Сирії.

«Щоразу з боку Європейського союзу має бути відповідна реакція. Тому режим санкцій, на мою думку, мусить бути збережений, і перспектива його полегшення в цьому сенсі не є вельми доречною», - наголосив Франсуа Олланд.

Раніше французький політик заявив, що миротворча місія ООН на Донбасі має бути лише на кордоні між Україною та Росією

Як повідомляв «Главком», Олланд «підтримує всі зусилля і будь-яку політику, яка спрямована на доведення і втілення в життя Мінських угод».  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: