Генсек НАТО «наїхав» на Росію через ракети

Генсек НАТО «наїхав» на Росію через ракети

«Ми залишаємось стурбованими тим, що Росія не поважає свої міжнародні зобов'язання», - повідомив Столтенберг

У НАТО стурбовані тим, що Росія не дотримується зобов’язань за Договором про ліквідацію ракет середньої та малої дальності.

Про це 2 жовтня заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції у Брюсселі перед початком дводенної зустрічі міністрів оборони країн Альянсу.

«Ми залишаємось стурбованими тим, що Росія не поважає свої міжнародні зобов'язання, включаючи Договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, який зараз перебуває під загрозою через дії Росії. Дуже важливо, щоб Росія відповіла на цю стурбованість конкретно та прозоро», - сказав Столтенберг.

Генсек НАТО вказав на розробку Росією нової ракети наземного базування великого радіусу дії - 9М729.

«Росія не надала жодної конкретної інформації про ці ракети. Всі союзники погоджуються, що це порушення домовленостей», - зауважив Столтенберг.

Він відмовився говорити про конкретні дані, де саме Росія має намір розміщати ці ракети, але зазначив, що НАТО має певну розвідувальну інформацію щодо цього.

Як відомо, Росія минулого року випробувала ракети цього типу, і в Кремлі заявляли, що їх створення не порушує договір про ліквідацію ракет.

Нагадаємо, Північноатлантичний альянс оголосив про майбутні переговори на рівні глав оборонних відомств, які повинні будуть відбутися в Брюсселі 3 і 4 жовтня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: