Путін скасував візит до Франції через «конфлікт у Сирії»

Путін скасував візит до Франції через «конфлікт у Сирії»
Путін скасував свій візит до Парижу, що мав відбутися 19 жовтня

Путін відмовився від візиту до Франції через те, що на зустрічі з французьким президентом Франсуа Олландом обговорювалася б лише тема Сирії

Президент Росії Володимир Путін скасував майбутню поїздку до Франції через конфлікт навколо Сирії, повідомляє ВВС, посилаючись на джерела в оточенні французького президента.

Як уточнює Reuters, Путін відмовився від візиту до Франції через те, що на зустрічі з французьким президентом Франсуа Олландом обговорювалася б тільки тема Сирії.

Путін мав зустрітися з президентом Олландом 19 жовтня в Парижі. Там російський глава держави повинен був провести переговори в Єлисейському палаці і взяти участь у відкритті Російського духовного центру.

Раніше Олланд в ефірі французького телебачення порушив питання про доцільність зустрічі з російським президентом. Він також сказав, що на зустрічі з Путіним розкаже йому про вплив сирійського питання на імідж Росії.

Незабаром після цього прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков сказав, що візит Путіна не скасовується і продовжує готуватися.

Як повідомляв «Главком», французький президент Франсуа Олланд допустив можливість висунення проти Росії звинувачень у воєнних злочинах за її бомбардування другого за величиною сирійського міста Алеппо.

Раніше Олланд уже дав зрозуміти, що його зустріч з російським президентом Володимиром Путіним, запланована на 19 жовтня, може не відбутися.

«Якщо я все-таки прийму його (Путіна), я заявлю йому, що це неприпустимо. Це може також серйозно зашкодити іміджу Росії», – сказав французький лідер.

Із закликом передати «сирійське досьє» у Міжнародний кримінальний суд до членів Ради Безпеки ООН також звернувся генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.

В інтерв'ю німецькому виданню DW.com він звинуватив президента Сирії Башара Асада в загибелі 300 тисяч сирійців.

Держсекретар США Джон Керрі також заявив, що дії Сирії і РФ, які завдають авіаударів по сирійцях, потребують розслідування як воєнні злочини.

Як повідомлялося, 8 жовтня на екстреному засіданні Ради Безпеки ООН Росія заблокувала резолюцію Франції про введення режиму припинення вогню в сирійському Алеппо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: