Онищенко розповів журналістам, як став народним депутатом, заплативши 6 млн дол Жванії

Онищенко розповів журналістам, як став народним депутатом, заплативши 6 млн дол Жванії

Втікач-нардеп розповів, що Жванія взяв у нього 6 мільйонів доларів на нібито передвиборну кампанію Блоку Петра Порошенка

Втікач- депутат Олександр Онищенко в інтерв'ю програмі «Слідство. Інфо» на Громадськомурозповів, що незважаючи на відмову Центрвиборчкому реєструвати його кандидатом у народні депутати і відмови двох судів, йому вдалося вирішити питання після звернення до Давида Жванії. На парламентських виборах він входив в керівництво виборчого штабу БПП і як стверджує Онищенко виконував особливі доручення президента Петра Порошенка.

Нардеп розповів, що Жванія взяв у нього 6 мільйонів доларів на нібито передвиборну кампанію Блоку Петра Порошенка. На наступний день Онищенко нібито прийняв голова ЦВК Михайло Охендовський.

«Я прийшов до нього, той потиснув мені руку: каже, здавайте документи, що завтра буде все добре. В останній день перед реєстрацією мене зареєстрували, два рази відмовив мені суд. Тобто, основний, апеляційний. Потім, після того, як вони отримали «бабки», сам Охендовський мене зареєстрував», — розповів Онищенко

У повідомленні програми говориться, що несподіване рішення ЦВК тоді і правда багатьох здивувало. Всупереч своїм попереднім постановою підтвердженим рішенням двох судів, ЦВК перед самим закінченням офіційної реєстрації таки дозволила Онищенко йти на вибори.

Повідомляється, що Михайло Охендовський був недоступний для коментарів, за якими до нього звернулися журналісти програми. Не надала їм відповідей на запит та прес-служба ЦВК. Не прокоментував ситуацію і Давид Жванія. Журналісти відправилися до нього в офіс, але охоронці не дозволили їм увійти і викликали поліцію.

Журналісти програми повідомляють, що направили прес-службі президента України Петра Порошенка питання про те, чи знав він про продаж місць у списку БПП? Вирішував він особисто кому і за скільки продавати місця? Хто і як міг розпоряджатися отриманими таким чином сумами? Давав Петро Порошенко розпорядження голови ЦВК зареєструвати кандидатом в депутати Олександра Онищенка?

У відповіді, яку отримали журналісти, визнання Онищенко назвали частиною інформаційної війни Росії проти України.

«Заяви, зроблені Олександром Онищенком не відповідають дійсності, є вигадкою підозрюваного, а його мотиви більш ніж очевидні. Саме брехня стала ключовим прийомом, який використовує Онищенко для політизації своєї справи і відходу від відповідальності» - процитували журналісти відповідь прес-служби.

Зазначалося, що кожен народний депутат має право зайти до президента.

«З багатьма з них президент зустрічався, зустрічається і буде зустрічатися. Крім тих, хто працює проти України», - наводиться текст відповіді. Також, журналістам рекомендували звернутися в НАБУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: