Антикорупційне бюро передало Інтерполу документи у справі Онищенка

Антикорупційне бюро передало Інтерполу документи у справі Онищенка
Фото obozrevatel.com

Весь необхідний пакет документів, який свідчить про відсутність політичного переслідування Онищенка, НАБУ передало в українське бюро Інтерполу - Ситник

Національне антикорупційне бюро передало в українське бюро Інтерполу необхідний пакет документів, який свідчить про відсутність політичного переслідування депутата Верховної Ради Олександра Онищенка. Про це в інтерв'ю «Українським новинам» повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

«Весь необхідний пакет документів, який свідчить про відсутність політичного переслідування Онищенка, НАБУ передало в українське бюро Інтерполу», – сказав він.

За словами Ситника, НАБУ розраховує, що в жовтні комісія з контролю за файлами Інтерполу прийме позитивне рішення і процедура міжнародного розшуку Онищенка буде повністю запущена.

Також він повідомив, що Національне антикорупційне бюро має намір подати документи в Інтерпол про розшук ще двох підозрюваних у цій справі в разі, якщо вони найближчим часом не повернуться в Україну. «У справі є ще два фігуранта, які перебувають за кордоном. Відносно одного з них вже підписано повідомлення про підозру. Якщо найближчим часом ці люди не повернуться в Україну, ми звернемося за допомогою до Інтерполу для їх розшуку», – сказав він.

Ситник зазначив, що ці підозрювані забезпечували переказ грошових коштів в готівку і не є державними чиновниками.

Глава НАБУ також висловив сподівання, що решта підозрюваних у справі Онищенка, крім тих п'ятьох, які вже уклали угоду зі слідством, також підуть на такий крок. «Доказова база по кожному етапу схеми виведення коштів розкрита і НАБУ описана. Ряд учасників ОЗГ (другого плану) пішли на співпрацю зі слідством. Я не виключаю, що і інші фігуранти візьмуть із них приклад», – сказав він.

За його словами, 5 підозрюваних визнали свою участь у незаконних процесах. Він підкреслив, що вкрай важливо, аби Інтерпол запустив процес розшуку і затримання Онищенка.

Як відомо, Інтерпол пояснював відсутність рішення про розшук Онищенка тим, що ще не відбулося засідання комісії з контролю за файлами Інтерполу.

Нагадаємо, раніше голова НАБУ Артем Ситник та керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявили, що у корупційних схемах щодо компанії «Укргазвидобування» були задіяні 20 осіб, організатор – народний депутат Олександр Онищенко.

У розкраданні коштів під час видобування та продажу газу за договорами спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування» були залучені посередники – товарні біржі, які встановлювали занижені ціни на газ. Верховна Рада дала згоду на зняття недоторканності, затримання й арешт Онищенка. Однак до того сам він, користуючись депутатською недоторканністю, встиг виїхати за межі країни.

Національне антикорупційне бюро 10 серпня оголосило його у всеукраїнський розшук. Онищенко повідомив, що прибув до Великої Британії і збирається відстоювати свої інтереси там.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: