Операція в Сирії уже обійшлася Росії щонайменше в $920 млн

Операція в Сирії уже обійшлася Росії щонайменше в $920 млн

Вартість вильотів бойових російських літаків у Сирії склала 783,6 мільйонів доларів

За рік витрати Росії на військову операцію в Сирії склали щонайменше 920 мільйонів доларів. Про це повідомляє РБК у своєму аналітичному матеріалі.

Найбільші витрати складають бойові вильоти літаків. Так, за даними видання, за рік було здійснено близько 13 тисяч бойових вильотів, кожен з яких обходився від 55,5 до 87,3 тисяч доларів. Загальна собівартість вильотів становила близько 783,6 мільйонів доларів.

Крім того, близько 44,4 млн доларів РФ витратила на запуск 56 крилатих ракет морського і повітряного базування типу «Калібр».

Також під час операції Росія втратила військової техніки на суму 53 мільйони доларів – літак Су-24, а також вертольоти Мі-8, Мі-28Н і Мі-35.

На утримання особового складу, за даними РБК, витрати становили 33,3 млн доларів. Ще одна стаття витрат – виплати сім'ям загиблих у Сирії військових. На це пішло 952,4 тисяч доларів.

Нагадаємо, Росія розпочала військову кампанію в Сирії 30 вересня минулого року на підтримку сирійських урядових сил.

Сполучені Штати і Німеччина рішуче засудили авіаудари російських військ і сирійського режиму по густонаселених східних районах Алеппо, назвавши їх «варварськими». Про це президент США Барак Обама і канцлер Німеччини Ангела Меркель говорили 29 вересня під час телефонної розмови.

Держсекретар США Джон Керрі висловив жаль з приводу того, що не зміг домовитися з адміністрацією президента США Барака Обами про те, що дипломатичні зусилля з врегулювання сирійської кризи повинні бути підкріплені реальною загрозою застосування сили, а також заявив, що дипломати Росії його «перехитрили».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: