Орбан вважає протести в Угорщині «істеричним криком»

Орбан вважає протести в Угорщині «істеричним криком»

«Ми почули цей же істеричний крик, коли ми викинули МВФ з Угорщини», - заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

олова угорського уряду наполягає, що ухвалений закон про працю «є добрим законом»

Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан назвав хвилю протестів проти реформи трудового законодавства у країні «істеричним криком».

Про це пише France24.

Орбан у інтерв'ю громадському радіо сказав, що його партія «Фідес» «просто хоче позбутися дурних правил, щоб ті, хто бажає заробити більше, могли працювати більше».

Президент Угорщини Янош Адер підписав реформу трудового законодавства, яка спричинила протести у країні та була названа критиками «рабською». Зміни передбачають збільшення максимальної кількості понаднормових годин роботи на рік з нинішніх 250 до 400. Критики кажуть, що нові правила послаблюють захист працівників.

Орбан заявив, що працівникам будуть оплачувати за понаднормовий робочий день наприкінці кожного місяця, хоча текст закону дозволяє роботодавцям відкласти оплату до трьох років.

Голова уряду наполягає на тому, що «цей закон є добрим законом, ми повинні судити з того, як це працює на практиці».

«Ми почули цей же істеричний крик, коли ми викинули МВФ з Угорщини, коли ми скорочували податки або запровадили програму громадських робіт, опозиція закричала: «Раб!» - додав Орбан.

Він також повторив звинувачення уряду про те, що «найактивніших учасників акції фінансує ліберальний американський мільярдер Джордж Сорос».

Раніше повідомлялося, що тисячі угорців вийшли 16 грудня на акцію протесту проти уряду країни та прем’єр-міністра Віктора Орбана.

Протести в Угорщині активізувались після того, як 12 грудня парламент ухвалив зміни до трудового законодавства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: