Організатори «Євробачення» змінили правила конкурсу після інциденту із Самойловою

Організатори «Євробачення» змінили правила конкурсу після інциденту із Самойловою

Національні мовники не повинні будуть включати в свої делегації осіб, які мають певні обмеження на в'їзд в країну-господарку конкурсу.

За кілька днів до оголошення міста, де буде проведений міжнародний пісенний конкурс «Євробачення» у 2018 році, організатори конкурсу розіслали додаткові правила участі.

Про це йдеться на сайті «Євробачення».

Згідно змінам, національні мовники не повинні будуть включати в свої делегації осіб, які мають певні обмеження на в'їзд в країну-господарку конкурсу.

Відповідне рішення було прийняте через інцидент із російською співачкою Юлією Самойловою, яка відвідувала окупований Крим і через це була недопущена в Київ.

Крім того, до складу журі не повинні бути включені особи, які так чи інакше пов'язані учасниками конкурсу або які мають певні інтереси. Також зміни торкнулися графіка підготовки до конкурсу: Європейський мовний союз залишає за собою право передати право організації конкурсу іншому місцевому мовнику у разі затримок.

Раніше голова НСТУ Зураб Аласанія повідомив, що щодо Національної суспільної телекомпанії України будуть застосовані штрафні санкції через незабезпечення участі у проведеному в Києві «Євробачення-2017» учасниці від Росії Юлії Самойлової.

Крім того, організатор «Євробачення» пригрозив Україні ізоляцією від конкурсу. 

Співачка Самойлова раніше виступала в окупованому Криму 27 червня 2015 року. Таким чином, співачка порушила постанову Кабінету міністрів України № 367 від 4 червня 2015 року, згідно з якою іноземці повинні мати спеціальний дозвіл для в’їзду на територію Криму.

Раніше Україна вже вживала заходів до російських артистів, які незаконно виступали в Криму.

Нагадаємо, пісенний конкурс «Євробачення-2017» проходив у Києві з 9 по 13 травня. Сальвадор Собрал із Португалії з піснею Amar Pelos Dois сенсаційно здобув перемогу на «Євробаченні-2017», набравши найбільшу кількість балів – 758. Друге місце посів Крістіан Костов з Болгарії – 615 балів, а третє – представники Молдови SunStroke Project із 374 балами.

Раніше «Главком» повідомляв, що Меo Arena в Лісабоні буде використовуватися як місце для проведення пісенного конкурсу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: