Отруєння Скрипаля: Bellingcat не співпрацювала з британською розвідкою

Отруєння Скрипаля: Bellingcat не співпрацювала з британською розвідкою
Російські шпигуни Олександр Мішкін і Анатолій Чепіга

Bellingcat нічого не відомо про можливу участь в отруєнні Скрипалів третьої особи

Дослідницька група Bellingcat не співпрацювала з британською розвідкою в розслідуванні справи про отруєння в британському Солсбері екс-агента Сергія Скрипаля та його дочки.

Про це заявив засновник групи Еліот Хіггінс в інтерв'ю медіакомпанії DW.

Крім того, Bellingcat нічого не відомо про можливу участь в отруєнні ще однієї, третьої, особи, про яку раніше повідомили британські ЗМІ.

Російська сторона неодноразово звинувачувала Bellingcat у брехні, але у відповідь на прохання пред'явити докази надсилала лише «запозичені з інтернету» матеріали, зазначив Хіггінс.

«Не знаю, є це некомпетентністю або бажанням продовжувати дезінформацію», - додав засновник групи.

За його словами, Bellingcat прагне «крок за кроком показати, як прийшов до своїх висновків» завдяки використанню програм з відкритим кодом.

Зазначимо, у результаті спільного розслідування Bellingcat та видання The Insider оприлюднили інформацію про двох громадян Росії, яких Лондон звинувачує в отруєнні Скрипалів.

Нагадаємо, журналісти видання The Insider і незалежні розслідувачі Bellingcat дізналися реальне ім'я і справжню біографію другого обвинуваченого в отруєнні Скрипаля, який ховався під ім'ям «Олександр Петров».

5 вересня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що в отруєнні колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії звинувачують двох співробітників російської військової розвідки - Олександра Петрова і Руслана Боширова.

Читайте також статтю: Скандал тижня. Новий епічний провал російської розвідки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: