ПАРЄ в першому турі не обрала нового президента

ПАРЄ в першому турі не обрала нового президента

У першому турі 126 осіб проголосувало за Стеллу Кіріакідіс, 84 - за Зінгериса

У Парламентській асамблеї Ради Європи голосування за нового президента ПАРЄ звершилось нічим. У першому турі нового ре віника Асамблеї не обрали.Про це повідомила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Взяли участь в голосуванні 212 членів ПАРЄ, 2 бюлетені визнані недійсними. 126 проголосувало за Стеллу Кіріакідіс, 84 за Зінгериса. Для обрання президентом ПАРЄ потрібно набрати 152 голоси. Тому зараз буде 2 тур», - пояснила вона.

Другий раунд голосування призначено на 18:00 за київським часом

«Інтрига в тому, що завжди політична група подавала по квитному принципу безальтернативного кандидата, якого визначала політична група більшістю голосів. Пан Зінгерис отримав більшість в групі ЕПП, але Кіріакідас відмовилася знімати свою кандидатуру й тому чи не вперше в історії ПАРЄ йде вибір президента між двома кандидатами. Як правило - це формальне призначення після визначення кандидатуру політичною групою, яка за квотою головує в ПАРЄ», - розповіла Геращенко.

Нагадаємо, кандидати - Емануеліс Зінгеріс (Литва) і Стелла Кіріакідес (Кіпр).

Голосування відбувається таємно, бюлетенями. Перший тур закінчиться о 14:00 за українським часом.

Як повідомлялося, президент ПАРЄ Педро Аграмунт подав у відставку 6 жовтня.

Політична група Європейської народної партії (ЄНП) у Парламентській асамблеї Ради Європи на зустрічі в червні більшістю голосів схвалила рішення про виключення зі свого складу президента асамблеї Педро Аграмунта

Виключення депутата з групи – крайній захід, що застосовується доволі рідко і лише в разі жорсткого конфлікту. В історії Асамблеї ще не було випадку, коли політична група виключала зі свого складу діючого президента.

В кінці червня група депутатів ПАРЄ зареєструвала в секретаріаті асамблеї пропозицію про припинення повноважень президента ПАРЄ Педро Аграмунта.

Читайте також інтерв’ю: «Віце-президент ПАРЄ Георгій Логвинський: Ми запустили процес імпічменту Аграмунта».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: