Пентагон просить Білий дім надати Україні летальну зброю, - ЗМІ

Пентагон просить Білий дім надати Україні летальну зброю, - ЗМІ
Пентагон просить Білий дім надати Україні летальну зброю

Пропонований пакет допомоги включає протитанкові ракети Javelin вартістю приблизно близько $50 млн

Міністерство оборони США просить Білий дім надати високотехнологічну протитанкову зброю Україні.

Про це з посиланням на американських чиновників повідомляє NBC News.

Зазначається, що рекомендація Пентагону передати Україні високотехнологічне протитанкове озброєння для допомоги в боротьбі проти російської агресії вже знаходиться в Білому домі.

Джерела NBC відзначили, що пропонований пакет допомоги включає протитанкові ракети Javelin вартістю приблизно близько 50 млн доларів.

«Це правильний хід, і я бачу руку міністра оборони Меттіса у всьому цьому», - зазначив колишній командувач НАТО, аналітик NBC News Джеймс Ставрідіс.

Раніше Генерал США підтримав надання летальної зброї для України.

Повідомлялося, що Пентагон і Держдеп США розробили план поставок зброї Україні. Зокрема, йдеться про можливі поставки протитанкової зброї, ракет Javelin, а також зенітної зброї. Згідно із заявою чиновників, розгортання озброєнь має бути далеко від лінії розмежування, щоб уникнути ескалацію конфлікту.

Нагадаємо, Об'єднаний штаб Збройних сил США разом з іншими структурами опрацьовують питання щодо надання Україні конкретних видів оборонної зброї для протистояння російській агресії, справа лише за політичним рішенням американського керівництва.

«Главком» також повідомляв, що у середині липня американський сенатор-республіканець Джон Маккейн закликав США надати Україні летальну зброю та посилити санкції проти Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: