Переворот в Зімбабве: арештований президент домовився, щоб його дружина виїхала з країни

Переворот в Зімбабве: арештований президент домовився, щоб його дружина виїхала з країни
Роберт Мугамбе

Події в Хараре, почали розгортатися ввечері 14 листопада після того, як «ключові позиції» в місті на бронетранспортерах зайняли озброєні солдати

В Зімбабве військові заарештували президента країни Роберта Мугабе і його дружину Грейс. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на заяву представника місцевих військових.

Арешт стався в ході заворушень, під час яких військові в Зімбабве захопили будівлю державної телекомпанії ZBC і затримали міністра фінансів республіки Ігнатіуса Чомбо.

Неназвані джерела місцевого видання News24, в свою чергу, повідомляють, що «глава республіки вже домовився про те, щоб його дружина покинула країну, поки він готується піти у відставку».

Як відомо, події в Хараре, почали розгортатися ввечері 14 листопада після того, як «ключові позиції» в місті на бронетранспортерах зайняли озброєні солдати.

Наголошується, що відбувається зімбабвійська армія відмовилася вважати військовим переворотом. Те, що трапилося, вона назвала «безкровною корекцією». Глава республіки і його сім'я, як заявили військові, знаходяться «в цілості й схоронності».

«Нашою метою є злочинці навколо нього, які скоюють злочини, що викликають соціальні та економічні проблеми в країні», - пояснив в армії. Цих людей, за його словами, військові хочуть «притягнути до відповідальності». В даний час військові контролюють урядові установи країни, а також патрулюють вулиці Хараре.

Раніше повідомлялося про те, що група військовослужбовців взяла під контроль будівлю державної Телерадіомовної корпорації Зімбабве в столиці країни Хараре. Озброєні солдати зайняли центр міста, де були чутні вибухи. Постріли пролунали і в резиденції 93-річного президента країни Роберта Мугабе.

Свідки повідомили інформаційному агентству Reuters про те, що побачили щонайменше чотири танки, які направлялися в столицю країни місто Хараре.

За день до цього очільник Збройних Сил Зімбабве заявив про те, що вони готові втрутитися в ситуацію, яка виникла в країні на фоні відставок посадових осіб, які пов’язані із колишнім президентом Емерсоном Мнангагва.

Два інших танки розташувалися біля головної дороги, яка веде із Хараре до міста Чінхой за 20 км від столиці. Солдати відмовилися говорити із представниками інформаційного агентства Reuters.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: