У сутичках під судом у «справі 2 травня» постраждали близько 35 правоохоронців

У сутичках під судом у «справі 2 травня» постраждали близько 35 правоохоронців
Сутички в Одесі
Фотo: Думская

Близько 20 працівників поліції та 15 бійців Нацгвардії отримали тілесні ушкодження різного ступеня важкості

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом сутичок під судом міста Чорноморськ, що сталися у понеділок після оголошення виправдувального вироку фігурантам справи про масові заворушення 2 травня 2014 року в Одесі.

Про це «Уніан» повідомили у департаменті комунікації Національної поліції.

Зазначається, що поліція кваліфікувала події під Чорноморським судом за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 4. ст. 296 (хуліганство, що вчинено із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.

«Учасники акції вчиняли хуліганські дії, розпиляли у бік працівників поліції сльозогінний газ, кидали вибухові пакети та кидали в працівників поліції та службовий автобус тротуарною плиткою. Близько 20 працівників поліції та 15 бійців Нацгвардії отримали тілесні ушкодження різного ступеня важкості», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Чорноморську (колишній Іллічівськ) на Одещині після того, як виправдали фігурантів «справи 2 травня» під будівлею суду почалися сутички.

Як повідомлялося, у понеділок Іллічівський міський суд в Чорноморську Одеської області ухвалив виправдати і звільнити з-під варти всіх фігурантів «справи 2 травня».

Прокуратура готує апеляційну скаргу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: