Підозрюваний у шахрайстві намагався за $15 тисяч підкупити прокурора ГПУ

Підозрюваний у шахрайстві намагався за $15 тисяч підкупити прокурора ГПУ
Співробітник НАБУ

Чоловік вирішив «домовитися» з прокурором, запропонувавши йому неправомірну вигоду в розмірі 30 тис. доларів

Національне антикорупційне бюро викрило чоловіка під час того, як він передавав співробітнику Генеральної прокуратури хабар у 15 тисяч доларів.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Пропозиція неправомірної вигоди надійшла посадовцю в лютому 2018 року, після чого він одразу поінформував про цей факт Генеральну інспекцію ГПУ. За цим фактом розпочато досудове розслідування, здійснення якого було доручено детективам НАБУ», - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що хабар прокурору САП запропонував громадянин, якого обвинувачують у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.190, ч.4 ст.27, ч.2 ст.15, ч.3 ст.369 КК України.

«Усвідомлюючи, що за вчиненні кримінальні правопорушення може бути призначено покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до 12 років із конфіскацією майна, громадянин вирішив «домовитися» з прокурором, запропонувавши йому неправомірну вигоду в розмірі 30 тис. доларів», - зазначають у НАБУ.

За умовами «угоди», перша половина суми мала бути сплачена прокурору після зміни кваліфікації злочину на більш м’яку, друга - за фактом подачі клопотання до суду.

Чоловіка викрили і затримали в момент передачі першого траншу із заявленої суми.

1 жовтня йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.369 Кримінального кодексу («Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище»).

Нагадаємо, раніше керівник Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник прокоментував взаємини між НАБУ та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: