Підозрювану в сепаратизмі Александровську випустили з СІЗО через хворобу

Підозрювану в сепаратизмі Александровську випустили з СІЗО через хворобу
Алла Александровська

В ухвалі суду сказано, що у Александровської хвороба, яка прогресує і ставить під загрозу життя

Підставою для пом'якшення запобіжного заходу екс-нардепу від Компартії Аллі Александровській, підозрюваній у сепаратизмі, став її стан здоров'я. Про це йдеться в мотивувальній частині ухвали Апеляційного суду Харківської області, фото якого опублікував адвокат Александровської Олександр Постернак.

«Колегія суддів вважає, що продовження терміну утримання під вартою Александровської А.А. з урахуванням незадовільного стану здоров'я та наявності хвороби, яка прогресує і ставить під загрозу життя, не може бути виправдано міркуваннями безпеки», - сказано в ухвалі.

У документі також зазначено, що новий запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета - буде діяти до 23 жовтня.

Нагадаємо, 13 жовтня Апеляційний суд Харківської області змінив запобіжний захід Александровській, підозрюваній у сепаратизмі.

Нагадаємо, 9 вересня Київський райсуд Харкова продовжив запобіжний захід підозрюваній у сепаратизмі Александровській на 50 діб.

8 червня адвокат Александровської Олександр Шадрін повідомив, що у його підзахисної пройшов обшук і вона була затримана. Їй інкримінують ч.2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч.3 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.
29 червня в СБУ підтвердили, що правоохоронці затримали Александровську, вирішується питання про її арешт, а її син Олександр, який ховається в РФ, сповіщений про підозру і оголошений в розшук.
30 червня Київський райсуд Харкова заарештував Александровську на 60 днів без можливості внесення застави. Захист подав апеляцію. 22 липня апеляційний суд Харківської області залишив в силі рішення суду першої інстанції про арешт екс-нардепа.

Читайте також інтерв’ю Александровської «Главкому»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: