Підполковника Нацгвардії засудили за держзраду

Підполковника Нацгвардії засудили за держзраду

Засудженого позбавили військового звання

За матеріалами СБУ до 13 років позбавлення волі засуджено підполковника Національної гвардії за обвинуваченням у державній зраді. Про це передає прес-центр СБУ.

«Оперативники контррозвідки спецслужби встановили, що нацгвардієць був завербований представниками ФСБ РФ у вересні 2014 року в Москві під час несанкціонованого візиту до Росії», - йдеться у повідомленні.



Як зазначається, на виконання вказівок кураторів він передавав одним із месенджерів та електронною поштою до Росії відомості, що містять державну таємницю, зокрема дані про сили та засоби, задіяні у проведенні антитерористичної операції. Співробітники СБУ затримали зловмисника у травні 2015 року за місцем постійної дислокації його частини на Харківщині.

Під час спроби втекти нацгвардієць наніс тілесні ушкодження співробітнику СБУ. Один із районних судів Харкова визнав чоловіка винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді тринадцяти років  за ґратами з позбавленням військового звання підполковника.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: