Підприємці влаштували автопробіг в Харкові і пригрозили Кернесу

Підприємці влаштували автопробіг в Харкові і пригрозили Кернесу

Автопробіг - це чергова спроба привернути увагу до відвертого ігнорування реальних проблем малого і середнього бізнесу з боку міської влади Харкова

Фото: NewsRoom Kharkiv

Ми змусимо владу Харкова нас почути, - учасники автопробігу звернулися до Кернеса

27 квітня підприємці Харкова на більш ніж ста автомобілях влаштували автопробіг, щоб привернути увагу громадськості до відмови міського голови Геннадія Кернеса розглядати питання про зниження ставок місцевих податків на сесії міськради 22 квітня. Про це пише NewsRoom Kharkiv.

«Автопробіг, який ми організували, - це чергова спроба привернути увагу до відвертого ігнорування реальних проблем малого і середнього бізнесу з боку міської влади. Вже протягом не одного року мер демонструє небажання слухати і чути людей, які заробляють самі і створюють робочі місця, які сумлінно сплачують податки до міської казни», - кажуть вони.

Підприємці обурені поведінкою міського голови, який з трибуни заявив, що питання ставок місцевих податків - це компетенція центральних органів влади, у той час як розмір ставок єдиного податку для 1 і 2 групи підприємців визначається на місцевому рівні.

Представники малого і середнього бізнесу Харкова підготували листи до всіх місцевих рад області з проханням розглянути питання про зниження податкового навантаження. Сьогодні такі листи були зареєстровані в канцеляріях харківської міської та обласної рад.

Також колони автопробігу проїхали повз готель «Національ» - місце проживання мера міста Геннадія Кернеса. Активіст спробував передати аналогічний лист особисто міру, проте вхід в готель був заблокований його працівниками.

Учасники акції наголошують, що не «карантин, а цинічне поводження керівника міста, його відмова почути думку підприємців на догоду особистим амбіціям та інтересам стали головною причиною проведення автопробігу».

Якщо вимоги не будуть почуті, учасники пообіцяли масово взяти участь в загальноукраїнському заході у Києві.

«Епідемія і вимушений карантин поставили під загрозу існування бізнесу, який люди створювали роками, і ще більше оголили цинічний підхід міської влади до підприємців. Відмова міського голови Геннадія Кернеса розглядати питання про зниження ставок місцевих податків на сесії міської ради і спроби «перекласти» відповідальність за це рішення на плечі центральних органів влади виглядають необгрунтованими. Ми це розуміємо і не хочемо з цим миритися», - зазначають підприємці.

На їхню думку, в інших областях місцева влада пішла назустріч бізнесу.

«Наші колеги з інших міст України були почуті місцевою владою і отримали таку необхідну сьогодні підтримку. Наприклад, в Дніпрі ставку єдиного податку для першої групи знизили до 0, для другої - зменшили удвічі. У складні часи необхідна консолідація, розуміння і єднання, а не формальні підходи до долі людей», - прокоментували підприємці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: