Підтримка японського прем’єра Сіндзо Абе почала зростати

Підтримка японського прем’єра Сіндзо Абе почала зростати
Сіндзо Абе

Учасники опитування відзначають стабільність уряду, не зважаючи на корупційні скандали

Рівень підтримки і схвалення діяльності чинного прем’єр-міністра Японії Сіндзо Абе вперше із лютого переважає показники щодо несхвалення його роботи. Про це свідчать результати соціологічного опитування, які були опубліковані в понеділок, 25 червня.

Як пише Reuters, тим самим це збільшує шанси Сіндзо Абе бути переобраним очільником Ліберально-демократичної партії Японії (ЛДПЯ) на виборах у вересні і стати найдовше правлячим очільником уряду за всю історію країни.

За результатами опитування Nikkei, який був проведений 22-24 червня, рівень підтримки Сіндзо Абе складає 52%, що на 10% більше, ніж до цього. Учасники опитування відзначають стабільність уряду, не зважаючи на корупційні скандали, і позицію на міжнародній арені як причини підтримки. При цьому респонденти не вважають, що проблематика корупційних скандалів була повністю вирішена.

Окрім того, 30% респондентів хотіли б бачити Сіндзо Абе лідером ЛДПЯ. Сіндзіро Коідзумі на цій посаді хотіли б бачити 26%, а Шігеру Ішіба – лише 20%. Міністр внутрішніх справ Сейко Нода можливим лідером правлячої партії бачать лише 4%, а колишнього керівника МЗС Фуміо Кішіду підтримують лише 3%. Нинішній очільник МЗС Таро Коно як можливий лідер ЛДПЯ користується підтримкою також лише 3% опитаних.

Нагадаємо, раніше після низки скандалів японський прем’єр-міністр Сіндзо Абе під час виступу перед нижньою палатою парламенту заявив про те, що він не розглядає можливість проведення дострокових виборів в країні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: