Північна Корея почала ліквідацію об’єкта створення ракетних двигунів

Північна Корея почала ліквідацію об’єкта створення ракетних двигунів

Республіка Корея привітала даний крок

КНДР почала роботи по ліквідацію об’єкта Сохе. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters, посилаючись на аналітичний центр 38 North.

Даний об’єкт використовувався для збирання ракетних двигунів і їх випробування. На сьогодні, як свідчать дані від 20 липня 2018 року, роботи ведуться саме в будівлі, де проводилося збирання двигунів. Американські аналітики оцінюють такий крок позитивно, вважаючи його інструментом укріплення взаємної довіри між США і КНДР.

В рамках переговорів 12 червня Кім Чен Ин пообіцяв Дональду Трампу в односторонньому порядку провести ліквідацію об’єкта, на якому тестуються ракетні двигуни. Представники адміністрації президента Республіки Корея заявляють про те, що їм відомо про роботи на об’єкті Сохе.

При цьому, як відзначив заступник очільника Ради національної безпеки Республіки Корея Нам Гван-пьо, такий розвиток подій краще, ніж нічого. В останні тижні в оглядачів було все більше скептицизму щодо того чи КНДР насправді має намір проводити роззброєння на практиці. Дональд Трамп, як повідомило видання Washington Post, також непублічно висловив розчарування відсутністю прогресу по реалізації Сінгапурської декларації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: