«Плівки Єрмака»: Лерос не прийде на допит до СБУ

«Плівки Єрмака»: Лерос не прийде на допит до СБУ
Гео Лерос не прийде на допит у п'ятницю

СБУ викликала Лероса на допит в якості свідка

Народний депутат від фракції Слуга народу Гео Лерос не прийде на допит до СБУ 6 квітня, оскільки отримав повістку не за 3 дні до допиту.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила юридична компанія «Міллер», клієнтом якої є Гео Лероc.

«Гео Лерос не може явитися в СБУ 03.04.2020, оскільки отримав повістку про виклик не за три дні до дати допиту, як це передбачено ч. 8 ст. 135 КПК, а також вже допитується ДБР цього дня», - сказано в повідомленні.

Адвокати відмітили, що СБУ викликала Лероса на допит в якості свідка в кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 359 КК України (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації).

Захисники Лероса надіслали в СБУ лист про те, що він не зможе явитися на допит.

Напередодні нардеп від «Слуги народу» Гео Лерос пообіцяв, що викидатиме нові серії відео, на яких брат голови Офісу президента Андрія Єрмака Денис нібито домовляється про призначення на посади за хабарі. Лерос запевняє, що на флешці, яку йому передав невідомо хто, 40 годин записів. 

Як відомо, 31 березня, глава Офісу президента провів брифінг, на якому прокоментував останній корупційний скандал за участю свого брата. Однак, його відповіді лише спровокували появу нових фотожаб.

Варто зазначити, що глава Офісу президента на брифінгу не дуже чітко коментував корупційний скандал.

Нагадаємо, 29 березня, нардеп від «Слуги народу» Гео Лерос виклав відео, на яких брат глави Офісу президента Андрія Єрмака – Денис Єрмак – обговорює питання призначення на різні державні посади.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відкрила справу через корупційний скандал, пов'язаний з головою Офісу президента України Андрієм Єрмаком. Провадження відкрито за фактом можливого зловживання впливом під час призначення осіб на посади до органів державної влади.

Згодом стало відомо, що ДБР порушило справу щодо нардепа Героса, який оприлюднив «плівки Єрмака».

Як відомо, президент Володимир Зеленський не збирається реагувати на скандал з оприлюдненням відеозаписів, на яких брат очільника Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює призначення на державні посади. 

«Ви хочете, щоб президент реагував на кожен пост у фейсбуці?», - так відповіла речниця Офісу президента Юлія Мендель питанням на питання журналіста «Главкома» про те, чи слід очікувати реакцію на скандальне відео від глави держави.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: