Поліція займеться невиплатою кредитів компанією «АВК» на суму 100 мільйонів доларів

Поліція займеться невиплатою кредитів компанією «АВК» на суму 100 мільйонів доларів

Співвласників компанії звинувачують в махінаціях із заставним майном банків на суму понад $ 100 мільйонів

Головне слідче управління Національної поліції України за рішенням Печерського районного суду Києва веде розслідування в рамках кримінального провадження за фактом шахрайства посадових осіб корпорації «АВК». Про це повідомляє журнал «Бізнес». Співвласників компанії звинувачують в махінаціях із заставним майном банків на суму понад $ 100 млн.

За даними журналістів, в 2011 році співвласники кондитерської корпорації «АВК» Володимир Авраменко і Валерій Кравець під заставу нерухомості Дніпропетровської кондитерської фабрики і сировини (всього у концерн на той час входило чотири фабрики - в Дніпропетровську, Донецьку, Луганську, Мукачево) отримали від «Промінвестбанку» кредит на суму $ 80 млн. Ще $ 15,4 млн «АВК» залучив в грудні 2013 року в «Райффайзен Банк Аваль».

Однак в 2015 році виплати за кредитними зобов'язаннями були припинені. В «АВК» це пояснювали складнощами, спричиненими війною на Донбасі.

Спочатку Володимир Авраменко і Валерій Кравець спробували домогтися реструктуризації кредитів, однак отримавши відмову від банків звернулися до судів з вимогою визнати кредитні договори недійсними. Позивачем виступає кіпрський офшор AVK ConfectioneryHoldings.

Ситуація загострилася в кінці 2015 року, коли представники кредиторів не виявили перебування у заставі сировини на території Дніпропетровської кондитерської фабрики, а нове ТОВ «АВК Конфекшенері» уклало з фабрикою договір відступу нерухомого майна на 107,1 млн грн, за яким виробництво, що також знаходиться в заставі, переходило їй у власність. Крім того, незважаючи на наявність чинного договору застави, «АВК Конфекшенері» вдалося отримати рішення Дніпропетровського госпсуду про арешт всього майна Дніпропетровської кондитерської фабрики - останнього ліквідного об'єкта в холдингу «АВК». Відзначимо, що «Промінвестбанку» вдалося зняти арешт рішенням Вищого господарського суду України.

Джерело: Delo.ua

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: