Політв’язень Балух посилює голодування, його життя під загрозою

Політв’язень Балух посилює голодування, його життя під загрозою
Володимир Балух дуже сильно схуд

МЗС вимагає від Росії надати доступ до нього українським лікарям

Кримський політв’язень Кремля Володимир Балух оголосив про посилення голодування. Мова, як виявилося згодом, не йде про сухе голодування, а про відмову від сухарів та вживання лише води. 

Про це кримському виданню «15 хвилин» повідомив громадський захисник українця архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент.

«Спілкувався з Балухом. Володимир повідомив, що керівництво Сімферопольського СІЗО вирішило виселити його з одиночної камери та перевести в загальну, адже вони вважають, що Володимир припинив голодування. Балух офіційно заявляє, що переходить на сухе голодування», — заявив архієпископ.

Згодом журналіст Антон Наумлюк уточнив, що мова не йде про сухе голодування, а про посилення голодування та вживання лише води. 

Речниця Міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца заявила, що життя Володимира Балуха під загрозою. Міністерство вимагає від Росії надати доступ до нього українським лікарям.

Зазначимо, що Володимир Балух голодує станом на 22 червня вже 96 днів.

Напередодні повідомлялося, що у камері Балуха окупанти встановили відеоспостереження.

Як відомо, Балух голодує через незгоду з судовими переслідуваннями, які називає сфальсифікованими. За словами адвоката Ольги Дінзе, активіст за час голодування втратив 30 кг ваги.

Нагадаємо, 21 червня президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, в ході якої закликав звільнити українських заручників, які утримуються в російських тюрмах та на окупованих Росією територіях.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: