Політв'язень Олег Сенцов за ґратами написав п'ять сценаріїв

Політв'язень Олег Сенцов за ґратами написав п'ять сценаріїв

Український режисер Сенцов, якого утримують у російській в'язниці, активно займається творчістю

Перебуваючи в ув'язненні в Росії, український політв'язень, режисер, кримчанин Олег Сенцов продовжує професійну діяльність.

Про це на презентації книги «Олег Сенцов» розповів кримськотатарський актор і режисер Ахтем Сеїтаблаєв.

«Він використовує цей час (ув'язнення – ред.) і створив уже п'ять сценаріїв. Я сподіваюся, що дуже скоро він повернеться і зніме фільми за своїми сценаріями», - сказав колега Сенцова.

Книга «Олег Сенцов» складається зі спогадів людей, які добре знають Сенцова, з уривків його книг і сценаріїв до фільмів, а ще витягів з протоколів допитів свідків, що проходять по його справі. У книзі багато фотографій – з домашнього архіву, і з залу суду.

Як відомо, Сенцова етапували з колонії в Якутську в СІЗО -1 Іркутська 9 вересня. Пізніше повідомлялося, що його перевезли з Іркутська до Челябінська, проте в Челябінському слідчому ізоляторі спростували цю інформацію. 20 жовтня адвокат Дмитро Дінзе поінформував, що Сенцова доставили в місто Лабитнангі, що в Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Цього тижня у вежі Трампа у Нью-Йорку вивісили банер із вимогою звільнити з російської колонії незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: