Сенцова етапували у Заполяр'я

Сенцова етапували у Заполяр'я
Олег Сенцов

З великою часткою ймовірності Сенцов прибув до ВК-8 міста Лабитнангі, розповіла правозахисниця

Стало відомо адресу російської колонії, в яку ймовірно доправили російського політв’язня українського кінорежисера Олега Сенцова.

Про це у Facebook повідомила координатор правозахисної програми «РосУзник» Яна Гончарова.

«З великою часткою ймовірності Сенцов прибув до ВК-8 міста Лабитнангі. Колонія розташована на північ від Північного полярного кола. Поруч тече річка Об», - зазначила вона.

Вона додала, що за деякою інформацією колонія «червона», тобто там адміністрація будує свої порядки, найчастіше дуже жорсткі, без будь-яких «знижок».

«Останні кілька років неодноразово з’являлася інформація про жорстокі побиття ув’язнених, начальників колонії заарештовували за корупцію, а в 2015 там була пожежа. Зараз там 0 градусів, взимку температура може опускатися до 25 градусів морозу. Влітку середня температура 15 градусів тепла», - написала Гончарова.

Зазначимо, що 23 вересня адвокат режисера Дмитро Дінзе повідомив, що його підзахисного етапували в невідомому напрямку, причина переведення не уточнювалося. В середині вересня Сенцова перевели з іркутського СІЗО-1 в Челябінськ. До іркутського СІЗО режисер перебував в колонії Якутська.

У 2015 році Олега Сенцова разом з активістом Олександром Кольченком російський суд визнав винним в спробі підірвати бомби біля меморіалу «Вічний вогонь» і пам'ятник Володимиру Леніну в окупованому Сімферополі в ніч на 9 травня 2014 року. Сенцова засудили до 20 років позбавлення волі, Кольченка - до 10 років колонії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: