Політв'язня Кольченка відправили у штрафний ізолятор за похід до бібліотеки

Політв'язня Кольченка відправили у штрафний ізолятор за похід до бібліотеки
Олександр Кольченко

Кольченка з 8 березня тримають у ШІЗО

В Росії українського політв'язня в РФ Олександра Кольченка керівництво колонії відправило на 13 діб до штрафного ізолятора (ШІЗО).

Про це повідомила у Facebook правозахисниця Тетяна Щур, посилаючись на слова адвоката, який відвідав 16 березня Олександра Кольченка у ВК-6 м.Копєйска.

«Сашу з 8 березня тримають у ШІЗО. Його помістили туди на 13 діб за, нібито, пересування без охорони саме у тих місцях, де він та інші засуджені, як правило, ходять без охорони: до бібліотеки, до їдальні», - написала вона.

Правозахисниця нагадала, що Кольченко відсидів у ШІЗО 10 діб у Новий рік за «порушення форми одягу» - на одяг, що тимчасово замінив випраний до свята бушлат, не було пришито бірку з прізвищем. До речі, Олександра помістили до ізолятора після новорічної вітальної телеграми з МЗС України.

«Це називається «посилення». Воно робиться до усіх свят, дат, подій, на зразок виборів, візитів, фестивалів», - відзначила Щур.

За її словами, напередодні відправленя до ШІЗО Кольченку, у якого лікарі констатували проблеми з серцевим ритмом, передали передачу, але отримає він її тепер тільки після виходу з ізолятора.

«А так - все у Сашка нормально, ні на що не скаржиться, передає усім привіт і дякує за підтримку», - додала правозахисниця.

Як відомо, українців Олега Сенцова й Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові.

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Олега Сенцова доставили до міста Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ Росії, Північне полярне коло) 13 жовтня.

Правозахисний центр «Меморіал» вніс Сенцова й Кольченка до списку політв'язнів.

Повідомлялося, що Сенцов вперше подзвонив з російської в'язниці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: