Половина користувачів інтернету вважає російський план «Шатун» вигадкою – результати опитування

Половина користувачів інтернету вважає російський план «Шатун» вигадкою – результати опитування

38% вірять, що дійсно Кремль втілює в життя план з дестабілізації України

Майже половина (46%) користувачів інтернету вважає, що план Росії «Шатун» з дестабілізації ситуації в Україні вигадкою українських спецслужб. Такими є результати опитування «Главкома», у якому взяло участь понад 37 тис. унікальних користувачів.

Разом з тим 38% респондентів назвали «Шатун» реальним планом Кремля з розхитування нашої країни. Ще 15% обрали напівжартівливу відповідь: «А «Шатун» це що? Не прибрані від снігу дороги?»

.jpg_14

Як заявляли раніше в СБУ, з 15-го по 25 листопада Росія планувала провести спецоперацію «Шатун» з метою внутрішньої дестабілізації ситуації в Україні. Цю інформацію підтверджує у тому числі листування, вилучене з поштової скриньки радника президента РФ Владислава Суркова. Йшлося про те, що операція включає в себе проведення масових акцій протестів по Україні для дискредитації органів державної влади та організації дострокових парламентських виборів. Такі вибори потрібні РФ для збільшення проросійських сил у парламенті для зриву процесу євроінтеграції України.

В СБУ розповіли, що старт російської операції було заплановано на 15 листопада зі всеукраїнської акції протесту банківських вкладників. Відтак з 14 листопада Національна поліція України та Національна гвардія перейшли на посилений режим роботи у зв'язку із високою терористичною загрозою.

Однак протести вкладників під НБУ так і не набули масового характеру. Вони тривають з 15 листопада і до цього дня за чітким графіком: з 9:00 до 15:00. 21 листопада біля будівлі НБУ зібралося лише кілька десятків мітингувальників. 23 листопада їх вдалося зібрати близько 400 осіб. Мітингувальники висунули вимоги – справедливі тарифи на житлово-комунальні послуги, зниження курсу долара і відставка голови НБУ Валерії Гонтаревої.

Дивіться також матеріал «Главкома»: «Третій день акцій під НБУ: мітингувальників лякають мінами у туалетах (ФОТОРЕПОРТАЖ)»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: