Польські опозиціонери заблокували роботу Сейму через плани обмежити роботу ЗМІ

Польські опозиціонери заблокували роботу Сейму через плани обмежити роботу ЗМІ

Правляча партія хоче внести зміну в роботу журналістів у парламенті шляхом обмеження їх доступу до головної будівлі законодавчого органу

Депутати польської опозиції висловили солідарність з журналістськими протестами і заблокували трибуну Сейму.

Про це повідомляє TVN24.

Під час сьогоднішнього засідання багато виступів депутатів від опозиції розпочиналися зі згадки про свободу ЗМІ та очікувані зміни у роботі журналістів у парламенті. Депутати тримали при цьому картки з написами «вільні медіа», які після виступів лишали на трибуні.

Маршалок Сейму Марек Кухцінський після одного з таких виступів виключив з сесії депутата опозиційної «Громадянської платформи» Міхала Щербу, а потім оголосив перерву.

Під час перерви опозиція розпочала блокування трибуни Сейму і скандувала такі гасла, як «Демократія» та «Вільні медіа». Крім того, депутати двічі співали гімн Польщі.

Попри протести маршалок продовжував засідання, час від часу оголошуючи перерви і виходячи з залу. Остаточну перерву було оголошено після повідомлення про брак кворуму.

Варто зазначити, що це остання сесія Сейму в цьому році, на ній депутати мають затвердити бюджет на наступний рік.

Глава правлячої партії «Право і справедливість» Ярослав Качинський заявив, що блокування трибуни «дезорганізує роботу Сейму».

«Ми не дамо на це згоду. Ми не дамо себе тероризувати і я переконаний, що ми ухвалимо бюджет» - заявив Качинський і при цьому пообіцяв справи проти всіх, хто причетний до сьогоднішнього блокування.

Варто зазначити, що вже починаючи з наступного засідання Сейму, «Право і справедливість» хоче внести зміну в роботу журналістів у парламенті шляхом обмеження їх доступу до головної будівлі законодавчого органу. Тим самим може бути порушене гарантоване конституцією право на отримання інформації.

Сьогодні у Польщі проходить так званий «День без політиків»  - журналістські протести проти запланованих обмежень щодо порядку роботи ЗМІ у Сеймі.

Нагадаємо, журналісти Euronews страйкують задля збереження української редакції.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: