Польський телеканал розповів про переслідування Кремлем українців

Польський телеканал розповів про переслідування Кремлем українців
Українські в'язні Кремля
Фото з відкритих джерел

Польські журналісти розповіли про українських політв’язнів у Росії у прайм-таймі

Поляки зробили програму «Чорне на білому» про долю українських політв'язнів у Росії. Вона вийшла на телеканалі TVN24

Журналісти звернулися до представниці київського Центру Громадянських Свобод Олександри Матвійчук, щоб вона прокоментувала ситуацію з арештом українців у РФ. Правозахисниця заявила, що кожного з 70-ти українських політв’язнів російська влада затримала, щоб показати російським глядачам, що «українці – вороги, шпигуни і диверсанти».  

Вона додала, що це лише “вершина айсберга”, оскільки в Росії розглядаються тисячі кримінальних справ, до яких правозахисники не мають доступу. «Відтак достеменно невідомо, де політичні мотиви у затриманні українців, і де - сфальсифіковано докази», - наголошує Матвійчук.

Також польські тележурналісти процитували представницю Громадського ТБ Анжеліку Карякіну, яка стверджує, що з 2015 року МЗС України офіційно не рекомендує здійснювати поїздки до Росії з огляду на безпеку.

“Жоден з українців не може мати певності, що не буде затриманий у Росії і не буде звинувачений у тероризмі чи шпіонажі”, - впевнена Карякіна. Вона підкреслила, що вироки українцям є “показовими” і мають залякати незалежних журналістів і захисників прав людини.

Польські журналісти впевнені, що все залежить від президента РФ, але він не поспішає приймати позитивні для українців рішення.

Нагадаємо, Порошенко підписав закон, який розблокує 96 млн грн для сімей заручників Кремля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: