Полторак зустрівся з новим головою ОБСЄ

Полторак зустрівся з новим головою ОБСЄ
Фото: прес-служба Міноборони

Міністр оборони Степан Полторак наголосив на твердій підтримці словацькою стороною суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України

У Києві 15 січня відбулася зустріч міністра оборони Степана Полторака з міністром закордонних та європейських справ Словацької Республіки Мирославом Лайчаком, який головуватиме в ОБСЄ в 2019 році.

Як повідомляє прес-служба Міноборони, Полторак привітав Лайчака з прибуттям в Україну у статусі діючого голови ОБСЄ, та з початком головування Словацької Республіки в ОБСЄ в 2019 році.

Міністр оборони наголосив на твердій підтримці словацькою стороною суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України. «Особливо хочу подякувати за визначення питання «розв’язання кризи в Україні та довкола неї» одним із ключових завдань для ОБСЄ у 2019 році», - заявив Полторак.

Зазначається, що міністр оборони обговорив з головою ОБСЄ співробітництво між оборонними відомствами України та Словацької Республіки, зокрема в частині щодо налагодження воєнно-політичного діалогу, регіонального співробітництва, участі Словацької Республіки у трастових фондах НАТО на підтримку України з протимінної діяльності, а також медичної реабілітації військовослужбовців ЗСУ.

Раніше повідомлялося, що голова Організації з безпеки і співпраці в Європі Мирослав Лайчак вперше прибув в Україну і провів зустріч з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в країні. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: