Помер король Таїланду

Помер король Таїланду
Пхуміпон Адульядет успадкував престол 9 червня 1946 року

Пхуміпон Адульядет правив найдовше серед нині живих монархів у світі

Король Таїланду Пхуміпон Адульядет помер на 89-му році життя в лікарні в Бангкоку. Повідомлення королівського двору про це зачитано по державних телеканалах Таїланду. Повідомляється, що монарх «пішов з життя мирно» 15:52 по Бангкоку (11:52 по Києву), пише ТАСС.

Про погіршення здоров'я монарха, який перебував під пильною увагою медиків уже кілька років, королівський двір поінформував минулої неділі. Після проведення гемодіалізу лікарі були змушені застосувати спеціальні препарати для нормалізації кров'яного тиску, що різко впав, а також підключити пацієнта до апарату штучної вентиляції легенів. Його стан характеризувався як нестабільний.

Пхуміпон Адульядет правив найдовше серед нині живих монархів у світі і довше за всіх своїх попередників. За роки його правління в Таїланді змінилося більше 20 прем'єр-міністрів, було прийнято 18 конституцій, відбулося 19 державних переворотів.

Пхуміпон Адульядет успадкував престол 9 червня 1946 року після загибелі старшого брата - короля Ананди Махідола (Рама Восьмий). Він був офіційно коронований 5 травня 1950, а в 1987 році йому присвоїли титул Великий. Король в Таїланді - не тільки глава держави і одночасно верховний головнокомандувач збройними силами країни, а й покровитель і захисник всіх релігій.

Король народився 5 грудня 1927 року в Кембриджі (США), де його батько - брат короля Рами Сьомого - вивчав медицину в Гарвардському університеті.

Як повідомлялось, в Італії у віці 90 років помер відомий письменник, драматург і лауреат Нобелівської премії з літератури Даріо Фо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: