Попов про побиття студентів у 2013-му: Скоріше за все, ближче до Хрещатика відбулась провокація

Попов про побиття студентів у 2013-му: Скоріше за все, ближче до Хрещатика відбулась провокація
Олександр Попов

Попов вважа, що був фактор перевищення повноважень міліцією і фактор провокації

Колишній голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов не виключає, що під час подій на Майдані 30 листопада 2013 року, коли побили студентів, відбулася провокація. Про це він сказав в інтерв'ю «Главкому».

За словами Попова, він намагався розібратися в тому, що відбувалось на Майдані в день побиття студентів. У нього були різні версії. «Починаючи від того, що це провокація активістів (упевнений, що були люди з добрими намірами, їх було 99%, але були й провокатори, і підтвердженням тому є, що 14 співробітників у міліції теж дістали серйозні травми), і закінчуючи тим, що це сама влада зробила», - сказав Попов.

Зараз у нього немає якогось переконання. «Абсолютно чесно вам кажу: хочу, щоб у залі засідання суду, де розглядається моя справа, нарешті було знайдено істину», - сказав він.

При цьому Попов погоджується, що  було перевищення повноважень самим «Беркутом». «Я вважаю, що був фактор перевищення повноважень, і фактор провокації, яка відбулася внизу, скоріше за все, на Майдані, не нагорі, де побили мирних людей, а ближче до Хрещатика. Скоріше, потім ці люди порозбігалися, а дісталося тим, хто був абсолютно не винен. Але знову кажу: була така версія, потім така версія, зараз – отака. Що насправді сталося – сподіваюся, розгляд справи на це дасть відповідь», - підсумував він.

Як відомо, події 30 листопада 2013 року стали переломним моментом в історії України. Вони кардинально змінили акцент протесту з проєвропейського на антиурядовий. Проте, незважаючи на зміну влади, справу жорстокого побиття студентів на Майдані спецпідрозділом «Беркут» поки що так і не вдалося довести до кінця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: